Historiek

Het verhaal achter de Petrushoeve

januari 19, 2019 door Wijndomein Petrushoeve

Het verhaal achter de Petrushoeve

De Petrushoeve heeft, zover we kunnen nagaan uit cijns-boeken en kerkrekeningen, minstens een historie vanaf 1519. In het cijnsboek van Nassau werd vermeld dat een zekere Jan Van Huffele 30 roeden land uit de straat heeft ingenomen en er een huis heeft opgezet. Uit de rekeningen van de kerk van Molenbeek weten we waar deze man precies woonde omdat hij er een erfrente had aangegaan.

Zijn opvolgers waren Antoon Kenis en nadien Jan Nijs met steeds enkele generatie’s. Dit waren steeds voorname boeren te Molenbeek.

Op 14/11/1861 huwt Petrus Torbeyns met Anna Regina Broos en vestigen zij zich op de hoeve die reeds in het bezit gekomen was van vader Dionisius. Hij heeft de boerderij uitgebreid en herbouwd naar de huidige vorm. Zoals een herenboer het paste liet deze de woonkamer verfraaien met een prachtige kalkschildering van een jachttafereel, welk nog steeds zichtbaar is.

Later komt de hoeve in het bezit van Bonie Van Dael en diens zoon René en Denisé. Welke er akkerbouw en voornamelijk aardappelen teelde.

In 2010 namen we de hoeve over. En enige tijd later planten we onze eerste ranken, de start van een nieuw verhaal …

Begin 2019 namen we domein “Hagelander” over van de fam Daems. Hierdoor beschikken we vandaag over 2 grote wijngaarden gelegen in Houwaart en Bekkevoort.

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak.

Wijndomein Petrushoeve
Ontdek ons Historische landgoed

Halensebaan 36A
3461 Molenbeek-Wersbeek
0476 200 333
Ondnr. BE.0821.488.050

Enkel op afspraak

Fout: Contact formulier niet gevonden.