Gerry Calders wil bij het maken van zijn wijnen enkel tussenkomen waar nodig. Om die reden heeft hij dan ook allereerst hybride en resistente druivenrassen aangeplant, waaronder Johaniter, Regent en Pinotin. Door hun natuurlijke resistentie tegen allerlei ziektes is interventie in de wijngaard amper nodig. Dit trekt zich dan ook door naar andere aspecten van de wijnbouw en vinificatie. Waar duurzaam en biologisch handelen de norm zijn. Chemische producten zijn bijvoorbeeld uit den boze. Kwaliteit blijft echter voorop staan, er wordt op verantwoorde wijze ingegrepen en bijgestuurd mochten er zich problemen voordoen.
Enkele normen welke we hanteren:
- afwisselend maaien( minder co², minder bodemverdichting, minder arbeidsuren)
- lang gras om nuttige insecten de kans te geven om te overleven, water zo lang mogelijk op de flanken te houden zodat dit kan infiltreren in de bodem
- honderden meters haag voor kleine dieren
- 1 x per jaar sproeien om een zwart strook te hebben (ijsheiligen->minder kans op nachtvorst)
- mechanische onkruidbestrijding
- geen chemische reinigingsproducten
- plooidozen zonder tape
- …
Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak.