Onze wijnen

mei 24, 2020 door Domein Petrushoeve

 

Feniks wit : Deze wijn heeft een heldere, licht strogele kleur met groene schijn en een aangename neus met aroma’s van limoen, bloesem en kweepeer;  “crispy” met frisse zuren en  zacht in de mond  met een mooie afdronk.

Gastronomie: ideaal als aperitief en bij schelpdieren en garnalen, koude visschotels, vissoep, bouillabaisse, gerookte vis, gebakken en gegrilde vis, slaatjes

 

Johanniter: Deze wijn vertoont duidelijke toetsen van rijp steenfruit en honing, met sporen van kruiden, minerale achtergrond; sensueel en verleidelijk in de mond, fruitig en rijk.

Gastronomie: past bij wit vlees, gevogelte, kazen en gastronomische gerechten zoals gebakken ganzenlever of gelakte eend

 

Souvignier Gris: Een briljante goudgeel gekleurde wijn die aroma’s ontwikkelt van tropische vruchten, ananas, linde en kweepeer. In de mond heeft deze Souvignier Gris een mooie aciditeit en lengte.

Gastronomie: schelpdieren en garnalen, koude visschotels, gebakken of gegrilde vis, vis in saus, patés en terrines, charcuterie, voorgerechten in roomsaus en zachte kazen

 

Muscaris:  Zeer frisse, minerale en fruitige Muscaris met de typische, uitgesproken Muscat aroma’s. Licht zoet in de mond met veel lengte en ondersteunende aciditeit.

Gastronomie: uitstekend bij het dessert maar ook perfect als aperitief. Ideaal bij paté ‘s, ganzenlever, blauw of groen geaderde kazen.

 

Regent: Donkergekleurde rode wijn met in de neus aroma’s van donkerrode kers en van krieken, met toetsen van bosbes.  In de mond aroma’s van verse pruim met wat tabak en nuances van gedroogde vruchten. Veel fijne tannine en een lange en aanhoudende afdronk.

Gastronomie: gevogelte, konijn, wit vlees, rood vlees, vlees in saus, klein wild, zachte en sterkere kazen

 

Pinotin: Granaatrood kleur, briljant en helder;  fijne neus met de aroma’s van kruiden (peper, kaneel …) en van rood en zwart fruit.  De wijn is zeer aangenaam, soepel en lang in de mond.

Gastronomie: pâtés en terrines, gevogelte en konijn, wit vlees, rood vlees, vlees in saus, gestoofd vlees, klein wild, zachte kazen

 

Hagelander rood:  Deze intense rode wijn heeft een aangenaam aroma van  donkerrode kersen met een vleugje van pruimen en rozijnen en tevens kruidige, kreupelhout en balsamico nuances.

 

Feniks brut Mousserende wijn met een fijne pareling en aanhoudende “mousse”; strogeel getint in het glas.
Fruitig en bloemige aroma’ s met toetsen van amandel en ananas.  Harmonieus, verfrissend en elegant in de mond.

Gastronomie:  ideaal als aperitief, kan ook bij frisse zomergerechten en een brede waaier van gerechten op basis van zeevruchten geschonken worden.

 

Brut Rosé Mousserende wijn met een aanhoudende stroom van fijne belletjes; zachtroze met paarse toetsen.  Florale, minerale en fruitige aroma’s van klein rood fruit zoals aardbeien en frambozen.  Aangenaam in de mond met een lichte zoete toets.

Gastronomie: Ideaal als aperitief, kan ook geschonken worden bij gemarineerde voorgerechten en fusion-gerechtenastronomie: gevogelte en konijn,wit vlees,rood vlees,vlees in saus,klein wild, zachte kazen

 

Domein Petrushoeve
Wijn & zoveel meer...

Halensebaan 36A
3461 Molenbeek-Wersbeek
0476 200 333
Ondnr. BE.0821.488.050

Enkel op afspraak
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]