Hagelandse wijnen doen het goed in wijnkeuring Lage Landen

november 4, 2020 door Wijndomein Petrushoeve

De Hagelandse wijnbouwers deden het uitstekend in de wijnkeuring van de Lage Landen. Wijnkasteel Vandeurzen haalde zelfs een van de veertien te halen gouden medailles.

De wijnkeuring van de Lage Landen kreeg dit jaar een recordaantal inzendingen van 282 wijnen. Opmerkelijk is ook dat de rode wijnen fel in opmars zijn. Alhoewel er minder rood werd aangeboden, gingen ze wel met meer medailles lopen. De keuring gebeurde door Duitse instanties in Neustadt.

Het was uitkijken naar de Hagelandse deelnemers. En die deden het uitstekend. Wijnkasteel Vandeurzen uit Linden pakte zelfs een gouden medaille. En daarbovenop haalde het ook twee zilveren en even veel bronzen medailles. Danny en Andre Van de Gaer (Begijnendijk) van wijngaard Ten Gaerde haalde de meeste medailles binnen met zeven bronzen stuks.

Wijnkasteeel Haksberg haalde drie zilveren en evenveel bronzen medailles. Gerry Calders van de Petrushoeve in Molenbeek-Wersbeek werd gelauwerd met twee keer zilver en één keer brons. Wijndomein Kluisberg in Assent (Jos Van laer) mocht voor zijn wijnen rekenen op drie zilveren medailles en één bronzen erkenning. Joris Eeckhout viel met den Eeckhout (Houwaart) met twee bronzen medailles in de prijzen.

In totaal werden veertien gouden, 76 zilveren en 126 bronzen medailles toegekend.

Bron Nieuwsblad

Wijndomein Petrushoeve
Ontdek ons Historische landgoed

Halensebaan 36A
3461 Molenbeek-Wersbeek
0476 200 333
Ondnr. BE.0821.488.050

Enkel op afspraak

    Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.