Petrushoeve in Bekkevoort mag wijn voor ‘Thuis’ blijven maken

januari 26, 2021 door Wijndomein Petrushoeve

Na één seizoen mag Gerry van wijndomein Petrushoeve in Bekkevoort wijn blijven maken voor de Eén-soap Thuis. Sinds enkele weken kan je de Fenikswijn ook echt proeven en kopen. Het is meteen een groot succes want veel flessen zijn er niet meer over.

Toen de ploeg van de tv-serie Thuis een wijndomein zocht voor buitenopnames, kwamen ze (met steun van de provincie Vlaams-Brabant) in het Hageland uit. De Petrushoeve in Bekkevoort met bijhorende wijngaarden is de ideale locatie voor het wijnverhaal in Thuis. 

Waldek

Wijnbouwer Gerry ging helemaal mee in het verhaal en maakt ook echt de Fenikswijn Stevenson die in Thuis geschonken wordt: “Sinds enkele weken is de eerste oogst Fenikswijn klaar om te drinken. De rode wijn is heel zacht en wordt erg goed bevonden, er is ook witte wijn en schuimwijn. Ik ga dat merk verder uitbouwen, dit wordt onze huiswijn. Bovendien heeft de tv-ploeg ons verteld dat de verhaallijn van de wijngaard nog lang verder loopt, we zijn nog voor enkele jaren zoet. Binnenkort zijn nieuwe opnames gepland. Waldek en Kobe zijn hier ook echt komen volgen hoe het snoeien, het plukken en het wijn maken, gebeurt.”

Bijna uitverkocht

Er zijn nog enkele tientallen flessen Feniks over omdat er nog groepen langskomen in januari en februari. Daarnaast kan je de Fenikswijn ook in heel Vlaanderen kopen bij een grote drankencentrale. Bezoekers krijgen op de Petrushoeve een rondleiding van Gerry: “Natuurlijk vragen de mensen ook eens iets over Thuis. Het leukste is dat die Fenikswijn echt bestaat en niet ingevoerd is uit Frankrijk met gewoon een ander etiket op. Nee, dit is net als in Thuis, echt wijn van bij ons, uit het Hageland. We krijgen heel goeie reacties.” Geen winterslaap trouwens voor Gerry, hij is nu met de hand aan het snoeien.

Bron Radio2

Wijndomein Petrushoeve
Ontdek ons Historische landgoed

Halensebaan 36A
3461 Molenbeek-Wersbeek
0476 200 333
Ondnr. BE.0821.488.050

Enkel op afspraak

Fout: Contact formulier niet gevonden.