Thuis-wijn ‘Feniks’ binnenkort in de supermarkt

augustus 15, 2019 door Wijndomein Petrushoeve


Goed nieuws voor Thuis-fans die wel eens een glaasje wijn lusten. De wijn ‘Feniks’ die in de wijngaard van Steven, Kobe en Rosa uit Thuis wordt gemaakt komt nu ook écht in de rekken.

Thuis-fanaten konden al proeven van ‘Het Slurfke’, het biertje op basis van een familierecept van Eddy Van Noteghem dat in 2015 op de markt kwam. Nu kan je ook de Thuis-wijn serveren.

De wijn ligt vanaf het najaar in de winkel aan een zeer democratische prijs. Bart Van Avermaet – Waldek 

De druiven van deze witte wijn worden in de reeks gekweekt in de wijngaard van Steven, Rosa en Kobe. Na een strijd tegen de ziekte ALS stapte Steven uit het leven. Vlak voor zijn dood werd het etiket en de naam van de wijn bekendgemaakt. De wijn zou ‘Feniks’ heten.

(Lees verder onder de foto.) 

Personage Waldek is de harde werker op de wijngaard. Acteur Bart Van Avermaet vertelt “Ik heb al heel wat bijgeleerd over wijnboer zijn door deze rol te spelen. Het is fijn om buiten te zijn en met de druiven te kunnen werken.”

De naam van de wijn komt uit de Griekse mythologie. “Een feniks is een vogel die in staat is om herboren te worden uit zijn eigen as. Hij blijft dit meermaals doen. Net zoals onze wijn beter en beter gaat smaken door hem langer te bewaren”, vertelt Bart. 

De wijn ligt vanaf het najaar in de winkel. “En hij is niet duur. Voor €12.50 heb je een fles Feniks.”

bron: Radio2

Wijndomein Petrushoeve
Ontdek ons Historische landgoed

Halensebaan 36A
3461 Molenbeek-Wersbeek
0476 200 333
Ondnr. BE.0821.488.050

Enkel op afspraak

Fout: Contact formulier niet gevonden.